İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SIFIR ATIK MÜDÜRLÜĞÜ

• 11-07-2024
Hasip Taş

Müdürlüğün Görev ve Sorumlulukları:

(1) Mevzuat kapsamında verilen görevleri yürütmek.

(2) Belediye Başkanlığı’nca istenen veya mevzuatlara göre belirlenen kurul ve komisyonlara katılmak.

(3) Birimler arası koordinasyonunu sağlamak, yapılan çalışmaları ilgili mevzuatlar çerçevesinde yönlendirmek, denetlemek, en kısa zamanda sonuçlandırılmasını sağlamak,

(4) Çevre yönetimi ile ilgili yasal mevzuatı ve teknik yenilikleri takip etmek,

(5) Faaliyet alanı ile ilgili halkın talep ve şikâyetlerini değerlendirmek ve bu doğrultuda kararlar almak ve uygulanmasını sağlamak,

(6) Müdürlüğü bünyesindeki işler ile ilgili ihaleler için gerekli çalışmaları yürütmek, teknik şartnamelerin hazırlanmasını sağlamak

(7) Müdürlüğü ile ilgili gerçekleştirilen tüm işlerin gerekli denetimleri yapmak veya yaptırmak,

(8) Diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile Belediyenin ve kamunun yararına yönelik iş birlikleri geliştirmek.

(9) Diğer Müdürlükler ile iş birliği ve uyum içinde çalışmak, talep edilen tüm konularda imkânlar doğrultusunda gerekli yardım ve kolaylığı sağlamak.

(10) Müdürlüğün stratejik amaçlarını / hedeflerini, performans programını, bütçesini ve çalışma / yatırım programı hazırlamak ve bu belgelerdeki amaç ve hedefleri gerçekleştirmek.

(11) Müdürlük bünyesindeki birimlerin ve personelin performansını artırıcı çalışmalar yapmak.

(12) Belediyemizin, paydaşlarımıza sunduğu hizmetlerin sürekli iyileştirilmesi ve paydaş memnuniyetinin sürekli artırılması amacıyla uygulamakta olduğu TSE-EN-ISO 9001:2015, Kalite Yönetim Sistemi ve Mükemmellik Modelinin gerektirdiği standart ve koşulları karşılayacak şekilde işlerini planlamak, uygulamak, kontrol etmek, iyileştirmek ve üst yönetime raporlamak.